Je droom volgen
Mitra's blog

Je droom volgen

MEER EN GROTER

Maar ik ben natuurlijk ook een commerciële tijger die niet van ophouden weet. Cerpil wilde het eigenlijk wat rustiger aan gaan doen, maar daar wil ik niets vanaf weten. Ik wil door en groter worden. Wellicht nog een vestiging erbij. Eentje waar we ook sapjes gaan verkopen, van die hele dure. En waar dan iemand yoga les komt geven voor een schijntje. Dat is tegenwoordig hartstikke in.

Al die mensen die tegenwoordig zo biologisch doen hebben ook zin in een yogamatje en zo’n wazige dude met een stip op z’n hoofd. Lekker chanten met z’n allen en ik maar vangen, super toch? Volgens mij zijn het ook niet zulke lastige klanten. Want die willen bezig zijn met mindfulness en niet met hoe de kamer eruit ziet. Dus qua investeringen zit dat ook wel goed. Lekker basic een bed en een wastafel inclusief 1 washandje moet toch voldoende zijn. En als ze heel aardig zijn wil ik wel van die wierrook stokjes neerzetten. Al vind ik dat naar oude vrouwen stinken. Maar wellicht ruikt dat nog beter dan het oude zweet van zo’n wazige rakker.

Misschien vraag ik wel een meerprijs als ik zegt dat het eten biologisch is. Dan zet ik in de tuin zo’n kas neer en prop wortels van de AH in de grond, weten zij veel. Zeg ik gewoon dat het daar is gegroeid en dat alles onbespoten is. Je wilt niet weten hoe opgewonden ze daarvan raken. Ik kan er ook een paar vergeten groentes bij doen, die zijn volgens mij niet voor niks vergeten, maar ja, de klant is koning he. Dus gaan met die banaan. Ook kan ik besparen op toiletpapier. Ze houden van hard en ruw, want dat is gerecycled. Nee, weet je, het gaat om de marketing en ik brei er wel een lekker vaag verhaal omheen. Dat de lucht hier in Biddinghuizen bijvoorbeeld veel dunner is dan in de randstad. Ze zijn gek op dat soort lulverhalen, nee hoor, laat dat maar aan mij over. Ik heb volop ideeën om hier een succes van te maken.

 

VOLG JE DROOM

Wat ik eigenlijk iedereen wil meegeven is om je droom of hart te volgen. Zeker als je in een saaie relatie zit kan werk echt een uitkomst bieden om er toch maar aan vast te houden. Je kan binnen zo’n relatie natuurlijk je helemaal storten op de zaak en dan kan je de ellende die thuis zit vergeten. En laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou nog een goede relatie? Wat is eigenlijk een goede relatie?

Ik ken iemand die zo netjes is dat als ze opstaat een kussen op de scheidslijn tussen de matrassen zet zodat haar man niet op haar kant kan rollen, want dat vindt ze niks. En haar man reageert daar heel relaxed op en ziet dat niet als een slecht teken, want dat deed ze al vanaf het begin. Tja weet je, iedereen heeft zo z’n wensen en behoeften op het relationele vlak, ik zeg altijd maar; als er maar gevreeën wordt. Want als dat er niet meer is of je moet er echt om smeken dan kan je beter je koffers pakken.

Dat geldt ook voor een baan of eigen bedrijf, ga ervoor of niet. Je hebt precies 1 kans om er wat van te maken, je pakt hem of niet. Maar als je het niet doet dan is het zonde van een mensenleven.